Projecte Kanday 

Sergi Mingote

Somiem Gran!

Què és el “Kanday Solidary Project”?

L’hivern 20/21 Sergi Mingote i el seu amic Carlos Garranzo, coincidint amb l’expedició “K2 Winter“, van idear aquest projecte de col·laboració, en plena pandèmia, per a ajudar a les famílies baltís d’un remot poble del Pakistan.

Després de nombroses expedicions a aquesta zona tots dos coneixien a molts portadors baltís que els van informar que, literalment, després de 2 anys sense treballar estaven morint de fam i fred.

Així va sorgir el Kanday Solidary Project i aquell mateix hivern des d’ONAT FOUNDATION es van enviar més de 300 Kg de roba, calçat d’abric i elements de primera necessitat.

En Sergi no va tornar del K2. En la seva memòria, ONAT FOUNDATION ha continuat amb aquest projecte d’ajuda per a les famílies més pobres, enviat més carregaments i col·laborant a mantenir oberta l’escola Amin Brak Public School.

Projecte: Construcció del REFUGI (Guest House) ”KANDAY – SERGI MINGOTE

Recentment, i en col·laboració amb ONAT, Carlos Garranzo va visitar Kanday per poder comprovar de primera mà el resultat de les col·laboracions fetes i les seves necessitats futures.

Una de les necessitats urgents és disposar d’un lloc “Refugi” on els escaladors, muntanyencs, turistes… que passin per aquesta zona puguin allotjar-se diversos dies, generant riquesa en una regió preciosa del Karakorum, amb un gran potencial turístic. D’aquesta manera, podrien arribar a ser autònoms i no dependre de les ajudes externes.

Aquest Refugi (Guest House) seria construït i gestionat per la comunitat i els beneficis que generi repercutiran en aquesta. Principalment en dues àrees:

  • Educació: dotant de beques a les famílies més pobres.
  • Sanitat: creació d’un consultori per a educació sanitària, dispensació de medicines, controls de salut bàsics i de dones gestants. Actualment, no hi ha cap servei d’atenció sanitària.

Ja s’ha fet la donació d’un terreny per a la construcció i els plànols de l’edifici estan fets. El cost total del projecte és d’uns 60.000€.

Ens agradaria poder ajudar-los amb el total, però som realistes i ens hem ofert a intentar RECAPTAR uns 30.000€ perquè es puguin iniciar els treballs.

Per això necessitem la vostra ajuda!

Si voleu col·laborar en aquest gran Somni del Sergi Mingote i continuar la seva tasca solidària, podeu fer-ho donant en l’enllaç d’aquesta pàgina. Amb una petita ajuda podem canviar la vida de més de 180 famílies.

SOMIEM GRAN!